DORDRECHT – Op vrijdag 12 januari 2018 vindt de officiële opening plaats van het tweede werkcafé van Stichting Werkbank Drechtsteden. Deze stichting geeft al 1,5 jaar door middel van vrijwilligers een steuntje in de rug bij mensen richting werk en start naast locatie Papendrecht ook een tweede vestiging in Dordrecht.

De opening van de Werkbank Dordrecht vindt plaats op vrijdag 12 januari om 17.00 u. (inloop 16.00 u.). Deze opening zal worden verricht door wethouder Peter Heijkoop. Tijdens het openingsfestijn kun je alvast je cv laten checken door professionals, een goede profielfoto laten maken maar vooral in gesprek gaan met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje.

Opgestart door ervaringsdeskundigen en vrijwillige professionals

De stichting, opgestart door ervaringsdeskundigen, geeft mensen, die dit goed kunnen gebruiken een duwtje in de rug richting werk en organiseert daartoe een wekelijks een laagdrempelige werkcafé (inloop ontmoetingsplek) met faciliteiten als laptops, fotostudio, Wi-Fi en koffie. De vrijwilligers zijn allemaal professionals die vanuit hun expertise iets willen betekenen voor de doelgroep. De stichting levert daarbij maatwerk door middel van 1 op 1 begeleiding en heeft inmiddels al meer dan 25 bezoekers aan het werk gekregen en velen geactiveerd richting werk of eigen bedrijf.

Er is veel behoefte aan een werkcafé

‘We hebben in Papendrecht al gemerkt dat er enorm veel behoefte is aan een café zoals wij deze wekelijks neerzetten”, aldus Herman Nieuwstraten, voorzitter van de Werkbank.’ De bezoekers kunnen in gesprek gaan met de aanwezige professionals of met elkaar, omdat het helpt als je samen op zoek gaat naar een baan en zo nu en dan feedback kan vragen aan je ‘lotgenoten’. ‘Het is bijna traditie dat bezoekers wat lekkers meenemen als ze een baan hebben gevonden.

Elke woensdagavond open

Dus, ben al een tijd op zoek naar een baan? Vind je het lastig om het sollicitatieproces onder de knie te krijgen? Weet je niet welke subsidieregelingen er voor jou gelden? Of ben je op zoek naar een maatje? Kom dan vanaf 12 januari langs in ons wekelijks werkcafé in de Thureborg Campus aan de Mauritsweg 157. We zijn open elke woensdagavond van 19.00-21.00 u.

 

BEZOEKERSINFORMATIE:

Parkeren is mogelijk in de omgeving van de Thureborg Campus, niet op het terrein zelf.

De Campus is goed te bereiken met openbaar vervoer, het ligt direct achter het NS station.

De opening vindt plaats in de recreatiezaal van de Campus, te vinden door de verwijsborden en onze vrijwilligers die u bij de ingang verwelkomen.

Het programma start om 17.00 u. (inloop vanaf 16.00 u.) en zal eindigen om 19.00 u.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *