Comité van aanbeveling

“Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend: je gaat naar school, geniet een passende opleiding en gaat daarna aan de slag in een leuke baan. Voor velen gaat dit geluk op, maar er is ook een kwetsbare groep jonge mensen die deze kans, door wat voor redenen dan ook, niet krijgen. En ook niet weten hoe zij uit hun uitzichtloze positie kunnen komen. Daarom ben ik blij dat er initiatieven ontstaan, zoals van de Stichting Werkbank Drechtsteden. Waar enthousiaste vrijwilligers en professionals deze ‘onzichtbare’ jongeren, naast het vinden van een passende baan, ook helpen te geloven in zichzelf, dat ze wel degelijk getalenteerd zijn. Werk geeft nu eenmaal eigenwaarde en richting in je leven.”

Richard Korteland, (oud) lid dagelijks bestuur Drechtsteden, (oud) wethouder gemeente Papendrecht

“Diaconieën ontkomen er niet aan te ‘dweilen’, dat wil zeggen: waar nodig mensen noodhulp te bieden. Daarvoor zijn er gelukkig steeds meer instrumenten: voedsel-, kleding- en huisraadbanken, fondsen enz. Maar gelukkig zijn er ook organisaties die zich inzetten om ‘de kraan dicht te draaien’. Kwetsbare jongeren aan werk helpen is daarbij een belangrijk onderdeel. Ik hoop van harte dat Werkbank Drechtsteden daar in toenemende mate in slaagt.”

ds. Wim Aanen, Diaconie Hervormde gemeente Dordrecht en Diaconaal Platform Dordrecht

“Ondersteuning van (jonge) kwetsbare mensen in de Drechtsteden is niet alleen belangrijk tijdens hun studie. Het is ook belangrijk bij het vinden en aangaan van een betaalde baan. Het hebben van een betaalde baan, zelf je rekeningen kunnen betalen van je eigen verdiende geld. Dat geeft mensen een goed gevoel en zet ze in hun kracht. Het is betekenisvol en geeft je een positief beeld van jezelf: je kunt het! Soms heb je een steuntje in de rug nodig en dan kan een gepassioneerde  medewerker van de Stichting Werkbank Drechtsteden je helpen in je kracht te komen.”

Niek Rennenberg, MBA, M. Ed., trainer/loopbaancounselor Wellantcollege MBO Dordrecht  /vice-voorzitter OR Wellantcollege. Raadslid Ouderen Appèl Eindhoven.