Bij ons is iedereen welkom voor een steuntje in de rug richting werk | vrijwilligersorganisatie | onafhankelijk | ANBI | sinds 2015

Nieuwsberichten

Kerstvakantie

We gaan er even tussenuit, maar hopen je snel weer te zien!

~ Ook in 2022 is iedereen weer welkom voor een steuntje in de rug richting werk ~

Lees verder

STEM OP WERKBANK DRECHTSTEDEN

Werkbank Drechtsteden is genomineerd voor de Publieksprijs

van de Vrijwilligersprijzen 2021 van ‘INZET078!’

De Werkbank Drechtsteden is dé plaats waar je terecht kunt voor advies van bevlogen en ervaren vrijwilligers en voor een steuntje in de rug als je op zoek bent naar passend werk. Stem jij ook op Werkbank Drechtsteden als favoriet voor de Publieksprijs van ‘INZET078!’?

Lees verder

Gratis unieke training tot ‘Werkmaatje’

De Werkbank organiseert tezamen met Unique Nederland een unieke training waarbij vrijwilligers worden opgeleid tot ‘werkmaatje’. Deze samenwerking is tot stand gekomen door Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen te Dordrecht.

Een werkmaatje biedt ondersteuning aan iemand voor wie het lastig is om passend werk te vinden of om op een succesvolle manier de weg te vinden in een nieuwe baan. Een werkmaatje biedt een luisterend oor, zoekt mee naar oplossingen voor belemmeringen en neemt de ander bij de hand bij het zoeken naar mogelijkheden om een passende werkplek te vinden.

Lees verder

Open Huis – Proeverij bij De Werkbank op 11 september

Op zaterdag 11 september opent De Werkbank de deuren voor inwoners van Papendrecht, in het kader van de Open Huis - Proeverij 2021. Bij de Proeverij 2021 zijn 35 Papendrechtse organisaties betrokken, te weten de zorgzame, culturele, creatieve, sportieve en ‘groene’ organisaties. Er zijn drie routes door Papendrecht samengesteld, zodat je kennis kunt maken met de organisaties en hun activiteiten. 

Er is een Cultuur- & Natuurroute, Zorg- en Welzijnsroute en De Leukste Ouder & Kind route. De routekaarten zijn te downloaden via www.vrijwilligerspuntpapendrecht.nl en www.papendrechtVerrast.nl en tevens verkrijgbaar bij de balie van Sterk Papendrecht.

De Werkbank is tijdens de Open Huis – Proeverij 2021, als onderdeel van de Zorg- & Welzijnsroute geopend op zaterdag 11 september van 11.00 tot 14.00 uur. Als je benieuwd bent naar de Werkbank, je als vrijwilliger wilt inzetten, of een steuntje in de rug kunt gebruiken naar werk, bezoek dan het Open Huis. De Werkbank is te vinden aan de Kattestaart 2 in Papendrecht (1e etage).

Lees verder

Het inloopcafé van de Werkbank is weer open

PERSBERICHT: 

Drechtsteden – De Werkbank is dé plaats waar je terecht kunt voor advies en een steuntje in de rug als je op zoek bent naar werk. En de Werkbank is nu weer zonder afspraak toegankelijk, waardoor het werkcafé weer het inloopcafé is waar het om bekend staat.

Lees verder