Bij ons is iedereen welkom voor een steuntje in de rug richting werk | vrijwilligersorganisatie | onafhankelijk | ANBI | sinds 2015

Verhaal uit de praktijk: Verslag van een vrijwilliger

We maken een serie met mooie praktijkvoorbeelden van 5 jaar Werkbank. In deze blog: verslag van een vrijwilliger

Verslag van vrijwilliger
En dan is het weer donderdag de dag in de week die mij blij maakt. Om ongeveer 12.30 u. meld ik mij in de Kattestaart 2
waar ons werkcafe is.Koffie apparaat vullen, water koker aan zetten om straks voor de bezoekers die dat willen een kopje thee te maken. En dan de laptops en printer aanzetten zodat alles klaarstaat als de vrijwilligers en bezoekers binnen druppelen.

Even na 13.00 u. zit ik op onze rode bank voor mijn eerste intakegesprek met een bezoeker uit Zwijndrecht die ondanks een fikse regenbui ons toch heeft kunnen vinden. Zou graag weer aan het werk, maar weet niet waar te beginnen, wat heb je zoal gedaan is mijn eerste vraag. Zal ik je vertellen, er volgt een verhaal over zijn werkzame leven en de pech die hij heeft gehad. Na een flink aantal jaren voor een werkgever te hebben gewerkt de overstap gemaakt naar een eigen onderneming, dag en nacht gewerkt de crisis overleefd en dan loopt je vrouw weg, de vrouw waarmee je je bedrijf opbouwde je steun en toeverlaat .Veel dingen moeten geregeld worden aandacht voor het bedrijf is dan wat minder , financieel gaat het dan ook niet goed en moet je je bedrijf stoppen. Gelukkig zonder schulden kon je stoppen en nadenken over hoe nu verder, en dan hoor je over de Werkbank.

Marcel wil jij eens naar zijn cv kijken en hier en daar aan vullen, kijk ik even bij een van onze contacten die laatst belde of wij een kandidaat hebben voor een vacature bij dat bedrijf. Nadat zijn cv weer up-to-date was hem voorgesteld bij onze contactpersoon ,afspraak gemaakt voor een gesprek en hem op pad gestuurd .Week later een telefoontje, twee dagen proef gedraaid en het beviel van beide kanten, handtekening is gezet onder een jaarcontract .