Bij ons is iedereen welkom voor een steuntje in de rug richting werk | vrijwilligersorganisatie | onafhankelijk | ANBI | sinds 2015

Verhaal uit de praktijk: Supermarkt MAHA

We maken een serie met mooie praktijkvoorbeelden van 5 jaar Werkbank. In deze blog: Supermarkt MAHA

Supermarkt MAHA
Paul de Leeuw was er voor zijn nieuwe tv show genaamd “De kleinste TV show” op uitnodiging van de Werkbank En dan staat opeens Paul de Leeuw bij je in dewinkel, je schrikt en je denkt wie ben jij dan, want als vluchteling uit Syrië heb je nog nooit van hem gehoord. Even later volgt er ook nog een hele cameraploeg, mensen van de make-up en een heel catering team. En dat in jouw toch al niet grote winkel.

Het is allemaal de schuld van Werkbank Drechtsteden. Zij mailde dat jij, Rateb, wel wat hulp kan gebruiken om je omzet wat omhoog te krijgen. Daar gaat Paul de Leeuw voor zorgen. Paul de Leeuw heeft een retail-deskundige meegenomen die neemt jouw winkeltje onder handen en ik ga Papendrecht in om iedereen te vertellen dat jij de lekkerste baklava hebt en ook nog de gezondste. Jij hebt baklava licht met de helft minder suiker en dat weet straks heel Papendrecht. De burgemeester komt straks ook die gaat helpen, en aan het eind van de middag is er nog een grote verrassing.

Maar eerst Papendrecht in met die lekkere baklava. Een dolle middag; heel Papendrecht op zijn kop. Overal kwamen mensen vandaan naar jouw winkel, want iedereen wilde weten wat Paul kwam doen. Je winkel werd opnieuw ingericht overal werden posters opgehangen met jouw baklava daarop. En voor dat je het wist was het vijf uur en tijd voor de heropening van je opnieuw ingerichte zaak. Dat was even schrikken; daar was de burgemeester met in zijn kielzog Janny en Robert van Heel Holland bakt. Zij gingen voor de camera jouw winkel heropenen. Het heeft zeker 5 dagen geduurd voor je van de schrik bekomen was, maar je omzet ging metsprongen omhoog.