Bij ons is iedereen welkom voor een steuntje in de rug richting werk | vrijwilligersorganisatie | onafhankelijk | ANBI | sinds 2015

foto tip en meldpunt

Lancering Tip- en Meldpunt Participatiewet

Drechtsteden – Ruim 3 jaar na de start van de wekelijkse werkcafés start Stichting Werkbank Drechtsteden een tip- en meldpunt voor iedereen die vanuit de Participatiewet vastloopt in de zoektocht naar werk of werknemers.


De stichting constateert sinds de oprichting in 2015 dat er nog steeds veel werkzoekers tussen wal en schip vallen, uit beeld zijn van de instanties, geen of onvoldoende hulp meer krijgen of vast lopen in het ‘systeem’. Dit komt omdat ze de taal niet goed spreken, digibeet zijn, blijvend participeren of elke 3 maanden (vaak onbetaald), ergens anders te werk worden gesteld.


De Werkbank heeft inmiddels honderden bezoekers mogen ontvangen en wil als onafhankelijke partij hier iets aan veranderen. Dit wil zij doen door alle knelpunten te verzamelen en bespreekbaar te maken met de betreffende instanties en politici. Daarbij wil zij zoeken naar structurele oplossingen. Niet alleen werkzoekers maar ook begeleiders of werkgevers kunnen tips geven of een melding doen.


Het tip- en adviespunt is te vinden op de website: www.werkbankdrechtsteden.nl/meldpunt