Bij ons is iedereen welkom voor een steuntje in de rug richting werk | vrijwilligersorganisatie | onafhankelijk | ANBI | sinds 2015

foto met Herman

Even voorstellen: Herman

Projectleider bij de werkbank, hoe dat zo gekomen is? Het begint ongeveer 23 jaar geleden met een ernstig motorongeluk, waardoor ik mijn eigen kapperszaak niet meer kon voortzetten. Ondanks dat ik voor 80% was afgekeurd, zat stilzitten er voor mij niet bij. Papendrecht was op zoek naar een voorzitter voor de adviesraad voor gehandicaptenbeleid en daar begon mijn nieuwe leven

Verschillende organisaties waren daarbij betrokken, waaronder MEE. De bestuurder van MEE bood mij een baan aan en zo werk dik regioadviseur bij MEE.

Zeven jaar lang heb ik deze functie ingevuld en als er niets anders op mijn pad was gekomen, had ik er nog vele jaren willen blijven.

Maar toen kwam de vraag van een goede bekende of ik eens een bijeenkomst van de politieke partij wilde bezoeken, want zij waren op zoek naar mensen voor de gemeenteraad. Na vier jaar raadslid geweest te zijn, ben ik uiteindelijk wethouder geworden en lid van het Drechtsteden bestuur met de portefeuille Sociaal.

Op een gegeven moment stopt het werkbare leven ook en loop je oude bekenden tegen het lijf. Zo ben ik gekomen tot de functie die ik nu invul bij de Werkbank. Vanuit mijn ervaringsdeskundigheid help ik anderen de draad weer op te pakken en kansen te grijpen om weer aan het werk te gaan.

Dat doen we met een wekelijks werkcafe en daar zet ik graag mijn netwerk voor in. Het kan gek lopen in een mensenleven, van kapper tot uiteindelijk projectleider bij de werkbank. Alleen had ik dit nooit gered. Ook jouw netwerk kun je verder uitbreiden, door te beginnen met een bezoek aan ons werkcafe en daar wil ik je graag verder helpen.