, ,

Sfeerimpressie opening locatie Dordrecht

We mochten terugkijken op een fantastische opening van onze 2e locatie, naast Papendrecht zitten we nu ook op de woensdagavond in Dordrecht.

Uit de media:

(Stem van Dordt)

DORDRECHT – Wethouder Peter Heijkoop opende vrijdag 12 januari het tweede werkcafé van de Stichting Werkbank Drechtsteden in de Thureborg Campus aan de Mauritsweg.

Na verschillende toespraken en de officiële opening konden mensen hun CV laten checken door professionals, een goede profielfoto laten maken en in gesprek gaan met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje.

De stichting, opgestart door ervaringsdeskundigen, geeft mensen, die dit goed kunnen gebruiken een duwtje in de rug richting werk en organiseert daartoe een wekelijks een laagdrempelig werkcafé (inloop ontmoetingsplek) met faciliteiten als laptops, fotostudio, Wi-Fi en koffie.

De vrijwilligers zijn allemaal professionals die vanuit hun expertise iets willen betekenen voor de doelgroep. De stichting levert daarbij maatwerk door middel van 1 op 1 begeleiding en heeft inmiddels al meer dan 25 bezoekers aan het werk gekregen en velen geactiveerd richting werk of eigen bedrijf.

De Stichting, die al in Papendrecht een werkcafé heeft, slaat nu haar vleugels uit naar Dordrecht.

‘We hebben in Papendrecht al gemerkt dat er enorm veel behoefte is aan een café zoals wij deze wekelijks neerzetten”, aldus Herman Nieuwstraten, voorzitter van de Werkbank.’ De bezoekers kunnen in gesprek gaan met de aanwezige professionals of met elkaar, omdat het helpt als je samen op zoek gaat naar een baan en zo nu en dan feedback kan vragen aan je ‘lotgenoten’. ‘Het is bijna traditie dat bezoekers wat lekkers meenemen als ze een baan hebben gevonden.

Het nieuwe werkcafé is open gevestigd op de Thureborg Campus aan de Mauritsweg 157 en zijn open elke woensdagavond van 19.00-21.00 uur.

(foto: Jeroen Verbueken /  Fotopersburo Busink)

(RTV Dordrecht)

Vrijdag opening Werkbank Dordrecht

Even voorstellen: Samantha

Mijn naam is Samantha. Sinds dit jaar ben ik als vrijwilliger aangesloten bij Stichting Werkbank Drechtsteden. Na zelf een hele lange sollicitatieperiode te hebben doorlopen, heb ik met mezelf afgesproken dat ik een hele andere recruiter wil zijn dan de recruiters waar ik in contact mee ben geweest tijdens mijn zoektocht naar een leuke baan.

Ik ben in het dagelijks leven Recruitment Consultant bij Adecco en Entrepreneur. Elke dag heb ik contact met diverse werkgevers met ieder haar eigen wensen voor nieuwe medewerkers. Daarnaast werk ik dagelijks aan het uitbreiden van mijn netwerk.

De een doorloopt een sollicitatieprocedure heel snel en vrij makkelijk, terwijl de ander continue met afwijzingen te maken krijgt. Mijn opgedane kennis en mijn netwerk zet ik graag in om jou te coachen naar een baan waar jij heel gelukkig van wordt.

Samen met jou ga ik er alles aan doen om afwijzingen zoveel mogelijk te beperken. Op woensdagavond neem ik graag samen met jou plaats op onze werkbank om te knallen voor en tijdens jouw sollicitatieprocedure.

Zie ik je snel in Dordrecht?

Even voorstellen: Rischma

Even voorstellen: Rischma Fagoe, vrijwilliger bij de Werkbank.
Ik ben Rischma Fagoe – Jainandunsing, jurist en eigenaar van Ayush Juridische – en Onderzoeksburo & Ayush Administratie. In mijn bedrijf bied ik mijn klanten op zowel juridisch als administratief ondersteuning. Mijn klanten zijn ondernemers en particulieren. Ondernemers bied ik ondersteuning met het opzetten van hun onderneming, de administratie, bezwaarschriften. Particulieren bied ik ondersteuning tijdens ontslag en bezwaarschriften. Problemen ontstaan vaak ontstaan doordat mensen te laat om hulp vragen. Hulp vragen is niet gemakkelijk, maar het kan een hoop nare situaties voorkomen.

Ik ben begonnen met een vakantiebaantje op mijn 15e en ik ben altijd blijven werken naast mijn studie. De studie rechten heb ik gekozen, omdat ik mensen wilde helpen in mijn beroep. Het is erg mooi te zien hoe mensen groeien en die bepaalde situaties overwinnen. Hoe negatief omgezet wordt in positief. Ik geef mij cliënten ook mee, dat zij zelf de kracht hebben om het negatieve om te zetten in het positieve.

De Stichting Werkbank Drechtsteden
Ongeveer 3 jaar geleden vroeg Arthur mij aan te sluiten als medeoprichter en bestuur van de Stichting Werkbank. De doelen en werkzaamheden sloten direct aan op mij als persoon en datgene wat ik altijd al deed. Mensen helpen, motiveren en begeleiden. Vanuit mijn werk als jurist zie ik mensen na verlies van hun baan en andere privé – situaties verdwijnen in depressie zaken tal van diverse procedures en afwijzingen van sollicitaties. Via de werkbank kan ik ze helpen, motiveren en ondersteunen. Als werkcoach en bestuurslid van Stichting Werkbank ervaar ik veel voldoening en blijdschap om mensen te helpen. Het is erg prettig om mensen te helpen en een luisteren oor te bieden. Als juriste kan ik mensen al in het voortraject sturen naar de juiste weg en/ of voorbereiden op een juridische procedure.

Bij de locatie Papendrecht hebben wij mooie momenten beleefd. Wij hebben veel werkzoekenden gesproken en kunnen helpen. Het was prachtig om mensen weer gemotiveerd en geïnspireerd weg zien te gaan. Werkzaam zijn voor de werkbank heeft veel voldoening, nieuwe contacten en zelfs vriendschappen opgeleverd voor ons, maar ook voor de bezoekers.

Wij weten nooit wie er komt, maar elke persoon heeft zijn eigen verhaal. De Stichting Werkbank in Dordrecht biedt de gelegenheid om meer mensen te helpen! Werkbank Dordrecht heeft een leuk team, en ontzettend gemotiveerd. Samen met zijn allen zullen wij meer bereiken, daar ben ik overtuigd van.

Ik zie u graag vanaf 12 januari 2018 bij de Werkbank in Dordrecht! Na 12 januari 2018 is de Werkbank Locatie Dordrecht elke woensdagavond geopend.

Tot ziens!