Bij ons is iedereen welkom voor een steuntje in de rug richting werk | vrijwilligersorganisatie | onafhankelijk | ANBI | sinds 2015

Ik zoek werk

Wat heb jij nodig om aan werk te komen? Kom eens langs in ons wekelijkse werkcafé. Bij ons kun je gewoon binnen lopen zonder afspraak. Onder het genot van een kopje koffie luisteren we graag naar je verhaal en geven we jou een steuntje waar nodig. Dit kan bijvoorbeeld een nieuw cv zijn, een adviesgesprek of een profielfoto. Wij gaan altijd uit van jouw talent en wensen. Ook kun je gekoppeld worden aan een vast werkmaatje die een tijdje mee jou meeloopt tot je werk hebt gevonden en gehouden. (klik hier en lees verder)

Ik wil sponsoren

De Werkbank heeft een onafhankelijke status. We ontvangen geen overheidsfinanciering en werken volledig met vrijwilligers. We zijn  gebaat bij giften en sponsoring, maar ook bij professionals die op vrijwillige basis iets voor de Werkbank willen betekenen. We zijn gebaat bij giften, maar zijn ook blij met een pak koffie of een dienst vanuit uw bedrijf. Giften zijn nodig om noodzakelijke kosten kunnen blijven betalen: de huur, inventaris, koffie/thee en ons promotiemateriaal. (klik hier en lees verder)

Ik wil maatje worden

De Werkbank organiseert samen met Unique Nederland een unieke training waarbij vrijwilligers worden opgeleid tot werkmaatje. Een werkmaatje biedt ondersteuning aan iemand voor wie het lastig is om passend werk te vinden of om op een succesvolle manier de weg te vinden in een nieuwe baan. Een werkmaatje biedt een luisterend oor, zoekt mee naar oplossingen voor belemmeringen en neemt de ander bij de hand bij het zoeken naar mogelijkheden om een passende werkplek te vinden. (klik hier en lees verder)

Ik wil informatie

Onze missie is om zoveel mogelijk (kwetsbare) mensen in de Drechtsteden aan betekenisvol werk te helpen en/ of ze een stapje verder te helpen op de participatieladder. Wij onderscheiden ons doordat bij ons iedereen welkom is voor een steuntje in de rug richting werk. Dit kan van alles zijn: een stage, betaald werk of opdrachten als ZZP-er. Wij beheren geen vacatures, maar u kunt ze wel met ons delen. Want voor personeel moet je bij de Werkbank zijn, daar komen alleen maar gemotiveerde mensen! (klik hier en lees verder)

Eerstvolgende werkcafés

  Sponsors en partners

  • logo het spectrum
  • ING
  • Notaris van Dorst-Dijkers
  • Op Smaak Catering
  • Paardekooper
  • Logo van Rabobank
  • logo Vermeij verhuur en horeca
  • we4it
  • gem

  Nieuwsberichten

  Kerstvakantie

  We gaan er even tussenuit, maar hopen je snel weer te zien!

  ~ Ook in 2022 is iedereen weer welkom voor een steuntje in de rug richting werk ~

  Lees verder

  STEM OP WERKBANK DRECHTSTEDEN

  Werkbank Drechtsteden is genomineerd voor de Publieksprijs

  van de Vrijwilligersprijzen 2021 van ‘INZET078!’

  De Werkbank Drechtsteden is dé plaats waar je terecht kunt voor advies van bevlogen en ervaren vrijwilligers en voor een steuntje in de rug als je op zoek bent naar passend werk. Stem jij ook op Werkbank Drechtsteden als favoriet voor de Publieksprijs van ‘INZET078!’?

  Lees verder

  Gratis unieke training tot ‘Werkmaatje’

  De Werkbank organiseert tezamen met Unique Nederland een unieke training waarbij vrijwilligers worden opgeleid tot ‘werkmaatje’. Deze samenwerking is tot stand gekomen door Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen te Dordrecht.

  Een werkmaatje biedt ondersteuning aan iemand voor wie het lastig is om passend werk te vinden of om op een succesvolle manier de weg te vinden in een nieuwe baan. Een werkmaatje biedt een luisterend oor, zoekt mee naar oplossingen voor belemmeringen en neemt de ander bij de hand bij het zoeken naar mogelijkheden om een passende werkplek te vinden.

  Lees verder

  Open Huis – Proeverij bij De Werkbank op 11 september

  Op zaterdag 11 september opent De Werkbank de deuren voor inwoners van Papendrecht, in het kader van de Open Huis - Proeverij 2021. Bij de Proeverij 2021 zijn 35 Papendrechtse organisaties betrokken, te weten de zorgzame, culturele, creatieve, sportieve en ‘groene’ organisaties. Er zijn drie routes door Papendrecht samengesteld, zodat je kennis kunt maken met de organisaties en hun activiteiten. 

  Er is een Cultuur- & Natuurroute, Zorg- en Welzijnsroute en De Leukste Ouder & Kind route. De routekaarten zijn te downloaden via www.vrijwilligerspuntpapendrecht.nl en www.papendrechtVerrast.nl en tevens verkrijgbaar bij de balie van Sterk Papendrecht.

  De Werkbank is tijdens de Open Huis – Proeverij 2021, als onderdeel van de Zorg- & Welzijnsroute geopend op zaterdag 11 september van 11.00 tot 14.00 uur. Als je benieuwd bent naar de Werkbank, je als vrijwilliger wilt inzetten, of een steuntje in de rug kunt gebruiken naar werk, bezoek dan het Open Huis. De Werkbank is te vinden aan de Kattestaart 2 in Papendrecht (1e etage).

  Lees verder

  Het inloopcafé van de Werkbank is weer open

  PERSBERICHT: 

  Drechtsteden – De Werkbank is dé plaats waar je terecht kunt voor advies en een steuntje in de rug als je op zoek bent naar werk. En de Werkbank is nu weer zonder afspraak toegankelijk, waardoor het werkcafé weer het inloopcafé is waar het om bekend staat.

  Lees verder